Kom tot rust met een vakantie op de Veluwe

Wil je er even tussenuit of heb je last van stress? Kom dan tot rust en ontspan op de Veluwe. Ga voor een betaalbaar en comfortabel vakantiehuisje. De Veluwe is de beste plek om te ontstressen. Een natuurlijke omgeving vermindert niet alleen stress, maar is ook nog eens heel gezond. Ga lekker de buitenlucht in en geniet van de rust zoals in de dennen- en loofbossen of heidevelden. Of ga naar een natuurpark, zoals het Nationaal Park de Hoge Veluwe en het Nationaal Park Veluwezoom. Bekijk veel verschillende planten en diersoorten zoals, het getiaanblauwtje, schorseneer, parelmoervlinder, het imposante edelhert en nog veel meer.

Activiteiten in de Veluwe

De Veluwe heeft meer te bieden dan alleen bos. Ontdek ook zandvlakten, heidevelden, landgoederen en bekijk de vele wilde dieren. Doordat je je bevindt in een prachtige omgeving met natuurgeluiden kom je helemaal tot rust. Kies bijvoorbeeld voor een leuke wandelroute in het Nationaal Park De Hoge Veluwe. Ook zijn er genoeg andere activiteiten. Maak bijvoorbeeld een stedentrip door Gelderland, bezoek het Kröller Müller Museum of fiets naar het Jachthuis Sint Hubertus. Of kies voor een leuke GPS-tocht met de fiets of lopend. Je gaat dan in groepjes op pad en krijgt GSM-opdrachten. De tocht bestaat deels uit een wandeltocht waarbij je foto’s met aanwijzingen ontvangt en onderweg video opdrachten uitvoert. De GPS wordt gebruikt tijdens de fietsroute. Hoe meer onderdelen je behaalt, hoe meer punten. Na afloop worden alle video-opdrachten gezamenlijk teruggekeken.

Bezienswaardigheden op de Veluwe

Naast de vele activiteiten zijn er ook genoeg bezienswaardigheden. Wij hebben er een paar op een rijtje gezet:

Landgoed Staverden
Op dit land kun je het mooie kasteel Staverden bewonderen. Maak een wandeling door de tuinen en bekijk de prachtige witte pauwen die er rondlopen.

Uitkijktoren Kootwijk
Geniet van een geweldig uitzicht vanaf de houten uitkijktoren. Deze bevindt zich midden op de zandverstuivingen.

Uddelermeer
Dit meer is het hoogstgelegen natuurmeer van Nederland. Je kunt er wandelen, picknicken of een kopje koffie drinken met een stuk appelgebak bij Restaurant Theehuis het Uddelermeer.

Reserveer jouw ideale vakantiehuis

Heb je interesse in een weekend weg of vakantie? En zoek je een ideaal vakantiehuisje voor je gezin, partner of vrienden? Vind jouw ideale vakantiehuis in een rustige en comfortabele omgeving. Bekijk het aanbod aan vakantiehuizen op de Veluwe bij Vachome Vakantiehuizen. Alle vakantiehuizen bevinden zich aan de rand of midden in de natuur. Zo kom je helemaal tot rust in de prachtige groene tuinen.

You might also enjoy: