Met een gerust hart je woning achterlaten

Voor vertrek richting het vliegveld is het belangrijk dat je alles in je huis netjes achterlaat. Denk hierbij aan zaken zoals de koelkast en de vriezer. Haal het eten en drinken dat bederft tijdens je vakantie uit de koelkast. Je wilt natuurlijk niet thuiskomen en gelijk weer alles moeten schoonmaken. Dit kan gemakkelijk voor vertrek geregeld worden. Denk vervolgens ook na over de elektriciteit. Zet je verwarming laag en haal de apparaten van het stroom. Dit bespaart je een hoop geld! Ga voor vertrek na of alle ramen en deuren goed dicht en/of op slot zijn.

Schakel hulp in van vrienden

Ben je een plantenliefhebber en staat je woning vol met allerlei moois? Vraag dan of iemand voor je planten wilt zorgen. Het zou toch erg vervelend zijn dat je planten dood zijn bij thuiskomst. Heb je huisdieren? Ook daar moet voor vertrek zorg voor geregeld worden. Katten kunnen goed een langere tijd alleen zijn, mits er natuurlijk iemand komt om eten te geven en de kattenbak te verschonen. Ook dit moet je dus op tijd regelen. Denk ook eens aan een reservesleutel die je aan iemand uit je sociale netwerk kunt geven. Mocht je de sleutels op vakantie verliezen dan sta je niet voor een dichte deur!

Laat gegevens achter

Men ziet het vaak als overbodig om gegevens achter te laten bij vrienden of familie. Toch is het wel verstandig om dit te doen. Denk hierbij aan vluchtgegevens en vakantieadressen. Mocht er iets aan de hand zijn, kun je gemakkelijk hulp inschakelen van vrienden en/of familie zonder dat je eerst alle informatie nog moet verstrekken. Op deze manier kun je snel handelen en is het voor beide kanten een stuk makkelijker! Je hebt overal voor vertrek aan gedacht en kunt nu met een gerust hart genieten van je vakantie!

You might also enjoy: