Ga je op vakantie naar Frankrijk? Dan zijn er een aantal zaken die je echt nodig hebt voordat je de auto instapt. Lees de 5 tips in dit artikel nog snel even door, voordat je vertrekt!

1. Water

Allereerst water. De gemiddelde temperatuur ligt een stuk hoger in Frankrijk. Krijg je autopech of beland je in een file? Dan kun je maar beter voldoende water bij je hebben.

2. Gevarendriehoek en veiligheidsvest

Net als in Nederland zijn deze ook in Frankrijk verplicht. Deze heb je natuurlijk standaard in je auto liggen. Maar wat als je een auto huurt in Frankrijk? Controleer altijd of ze aanwezig zijn, want op het moment dat je wordt aangehouden ben jij verantwoordelijk. In Nederland is de politie je beste vriend en valt er vaak nog wel een mouw aan te passen. De Franse politie is een stuk minder vergevingsgezind.

3. Oplaadsnoer voor je smartphone

Rijden van Nederland naar Frankrijk is een lange rit. Vergeet je oplader niet en zorg dat je hem bij de hand hebt, dan kom je nooit met een lege telefoon te zitten. Deze kan nog van pas komen wanneer je autopech hebt. En anders wel om te voorkomen dat de telefoons van de kinderen leegraken – de horror…

4. Geld voor tolwegen

Inderdaad de Fransen zijn ongelooflijk ouderwets. Daar betaal op sommige plekken je tol alleen maar met muntjes. Zorg dus altijd voor losse euro’s in de auto.

5. Alcoholtest

Vroeger was het verplicht om in Frankrijk een alcoholtest in de auto te hebben. Aan de ene kant een kopzorg minder. Aan de andere kant is het toch handig om er altijd één (of meerdere) in de auto te hebben liggen. Aangehouden met een slok op achter het stuur in Frankrijk is niet iets wat je graag wilt meemaken. Met een eigen alcoholtest, kun je zelf meten of het verstandig is om de weg op te gaan.

Dit waren onze tips voor een ontspannen vakantie in Frankrijk. Wil je onderweg nog meer leuke blogs met vakantietips lezen? Lees dan ook ons blog over de
5 leukste activiteiten op Bonaire.

You might also enjoy: