Welke activiteiten zijn er te doen op Bonaire? 5 tips!

Als je op zoek bent naar een vakantiebestemming met heerlijk, tropisch weer in een gastvrije, veilige omgeving en waar je Nederlands kan praten, dan is Bonaire the place to be voor het doen van de leukste activiteiten!

leuke activiteit bonaire reis langs de kust

Bonaire is onderdeel van de ABC-eilanden  en is een populaire vakantiebestemming onder Nederlandse toeristen en dat is niet voor niets. Je kan hier chillen op de mooiste stranden, maar kan hier ook genoeg activiteiten beoefenen zoals wandelen, duiken en varen. Ook is de cultuur zeker de moeite waard om hier in te duiken.

Nieuwsgierig wat je allemaal kan doen op Bonaire?  Bekijk hieronder de top 10 activiteiten op Bonaire om alles uit je vakantie te halen.

1. Ga naar Klein Bonaire voor het ultieme Caribisch gevoel

klein bonaire activiteit

In een klein halfuurtje ligt het onbewoond eiland ‘Klein Bonaire’.  Dit is werkelijk een paradijs waar met zowel een gehuurde boot toe kan of met een watertaxi.  Hier is het water kraakhelder en de stranden wit, oftewel ansicht kaart waardig!

Je kan hier zowel chillen, als snorkelen en met een beetje geluk kan je zelfs een schildpad zien. Oftewel genoeg activiteiten te doen om het kleinste eiland van Bonaire.

2. Voor de dierenliefhebbers, is het activiteit ‘Donkey Sanctuary’ een aanrader

Een bezoek aan de Donkey Sanctuary mag absoluut niet ontbreken als je op Bonaire bent en dit is ook één van de uniekste activiteiten. Dit is namelijk niet zomaar een boerderij waar wat ezels staan, maar een soort ranch waar je met de auto het terrein op mag.

donkey sanctuary activiteit

Naast dat je de ezels kan aaien mag je ze ook voeren  met wortels die je bij de ingang kan kopen. Ze zijn al erg gehecht aan mensen en komen juist naar je toe zodra ze een auto zien.

3. Dagje sightseeing met de auto

auto rijden op bonaire

Een dagje met een auto het eiland bekijken is een must voor mensen die het eiland verder willen verkennen. Bonaire is niet heel groot, daarom een leuke activiteit die binnen een dag te doen als je in de ochtend vertrekt, ideaal!

Er zijn meerdere autoverhuur bedrijven op het eiland. Je kan bijvoorbeeld een auto huren vanuit Nederland is Sunny Cars.

4. Flamingo’s spotten bij het Gotomeer

Deze hotspot genaamd het Gotomeer valt niet te missen tijdens het touren op het eiland. Naast de rust die je op hier op Bonaire ervaart kan je hier ook velen flamingo’s zien, dit is een unieke activiteit wat erg word gewaardeerd.

flamingo's zien als activiteit op bonaire

Bij het uitkijkpunt zijn ze minder goed te zien, maar zodra je naar beneden langs het Gotomeer rijdt, worden de kleine stipjes langzamerhand felroze prachtige flamingo’s.

5. Dagje relaxen bij het strand? Ga naar Sorobon

relaxen als activiteit op bonaire

Zin in een lekker strandmiddagje om even lekker tot rust te komen? Sorobon is hiervoor ideaal! Het ligt aan Lac Bay en je vindt hier 2 windsurfscholen en een beachresort.

Tip: Mocht je op een zondag op Bonaire zijn, dan is Jibe City (windsurf hotspot) zeker een aanrader als één van de relaxte activiteiten op Bonaire.

Geïnspireerd door deze activiteiten op Bonaire?

Wij zijn partner van diverse aanbieders van leuke activiteiten op Bonaire. Voor bootverhuur kun je snel terecht bij Aqua Fun Bonaire. Voor andere uitstapje op Bonaire zelf neem contact met ons op via het contactformulier.

You might also enjoy: