Veilig zonnen en de kans op huidveroudering verkleinen

De zomervakantie heeft weer haar intrede gedaan. De reden voor velen om lekker op vakantie te gaan en te genieten van de zon. Hoe beschermt u uw huid op dit moment tegen de zon? Van de zon genieten is heerlijk, maar juist in deze tijd kan uw huid wel de nodige aandacht gebruiken. In dit blog vertellen wij u meer over veilig zonnen en wat SPF en collageen poeder voor uw huid kunnen betekenen. Lees snel verder voor meer informatie!

Schadelijke effecten van de zon

Ligt u vaak in de zon? En misschien wel te vaak? Dan is de kans groot dat de collageenvezels in uw huid beschadigen en het zelfherstellende vermogen vermindert. De collageenvezels verliezen hun veerkrachtigheid, waardoor de eerste rimpels zullen ontstaan. Als u vaak zonder voldoende bescherming in de zon ligt, versnelt ook uw huidverouderingsproces in een hoog tempo. Zo merkt u dit aan het feit dat uw huid droger aanvoelt, wat komt door de verstoorde vochtbalans. Er verdampt te veel vocht in de huid, waardoor deze uit zal drogen. Ook het verbranden in de zon kan veel schade veroorzaken aan uw huid. Des te vaker u verbrandt, hoe meer schade er aan uw huid ontstaat.

Insmeren met SPF

Voor uw huid is het van groot belang om deze goed in te smeren. Indien u dit op de juiste manier doet, kunt u de meeste straling al weren. Wij raden het u dan ook zeker aan om elke dag en zelfs in de winter te smeren met een goede SPF. U kunt hierbij denken aan een dagcrème die een hoge SPF bevat, zodat u de hele dag optimaal beschermd bent tegen de zon.

Collageen poeder innemen

Ook van binnenuit is het mogelijk uw huid te beschermen tegen de zon. Dit raden wij u zelfs zeer aan. U kunt dit bewerkstelligen door iedere dag collageen poeder in te nemen bij uw sap of koffie. Het middel is gemakkelijk in te nemen en levert vaak al snel resultaat op. Het collageen poeder herstelt de elasticiteit en vochtbalans van uw huid van binnenuit. Zo zullen rimpels niet gauw hun intrede doen en profiteert u langdurig van een jong ogende en stralende huid. Meer weten? Raadpleeg een expert voor meer informatie. Wij wensen u vele veilige zonuren.

You might also enjoy: