Wat kom je tegen tijdens het reizen in Azië?

Het is algemeen bekend dat er in Azië dingen normaal zijn die voor ons niet te begrijpen zijn of op zijn minst een beetje vreemd zijn. Er zijn wel 10000 bizarre feitjes waar we het over kunnen hebben tijdens het reizen in Azië. Wij hebben er een aantal op rij gezet. Hierdoor weet je meer over wat je te wachten staat wanneer je richting Azië vertrekt.

De feitjes

Zoals al eerder werd aangegeven zijn er wel 10000 bizarre feitjes waar we het over kunnen hebben tijdens het reizen in Azië. In dit blog hebben wij er een aantal benoemd. Ga je alleen reizen in Azië of ga je met een groep? Dan is het volgende leuk om te weten:

1. Gefrituurde vogelspinnen eten, wie wilt dat nou niet? In Cambodja zijn ze hier gek op! Vooral de zwangere vrouwtjes krijgen de voorkeur. Dit komt omdat deze vol met eitjes zitten.

2. In Nederland is het vaak onbeleefd om met je handen te eten. Vanaf jongs af aan wordt ons geleerd hoe wij bestek horen te gebruiken. In landen zoals India, Sri Lanka en Indonesië gebruiken ze geen bestek of stokjes. Om te eten gebruiken ze vaak echter en alleen hun rechter hand. Vind je bestek alleen maar vervelend? Dan zijn deze landen perfect voor jou!

3. Het is voor ons in ons als inwoners van het kleine Nederland bijna niet te bevatten! Maar in Vietnam rijden er elke dag gemiddeld 10 miljoen motors.

4. Indonesië heeft wel 3 tijdzones terwijl China er maar 1 heeft.

5. De Mekong-rivier bevat meer dan 1300 vissoorten. In de rivier leven ‘s werelds grootste zoetwatervissen en een meerval van 3 meter!

Klaar voor het reizen in Azië?

Ben je er klaar voor om te reizen in Azië? Wanneer je gaat reizen in Azië zul je nog veel meer bijzondere feitjes te weten komen. Ga je naar Bangkok? Dan hebben wij hier nog 1 feitje voor je. De officiële naam van Bangkok is namelijk: KrungThep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Ayuthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Piman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit. Dat wordt nog even oefenen voordat je dat in één adem kunt uitspreken! Wil je graag voorbereid reizen naar Azië? Hier hebben we een checklijst zodat je niets vergeet mee te nemen!

You might also enjoy: