3 prachtige fietsroutes op de Veluwe

Vind je het heerlijk om een tijdje te gaan fietsen? Dan is fietsen op de Veluwe wat voor jou! De Veluwe is namelijk het grootste aaneengesloten natuurgebied in Nederland. Op de Veluwe ben je omringd door prachtige natuur waardoor je voordat je het door hebt een hele poos aan het fietsen bent! Hieronder beschrijven wij drie prachtige fietsroutes.

Een fietsroute van 31 kilometer

Allereerst beginnen we met de kortere tocht vanaf Beekbergen. Ondanks de afstand van deze tocht is dit toch één van de mooiste tochten. Je begint op de parkeerplaats aan de Lage Bergweg in Beekbergen. Tijdens deze fietstocht vind je watervallen en de oude watermolen in Beekbergen. Houd je van mooie wateren? Dan is deze fietsroute echt wat voor jou. Via het Apeldoorns kanaal kom je bij de modeltuinen van het Hooge Land.

Een fietsroute van 47 kilometer

De fietsroute begint bij Rabbit Hill van Landau. Op weg richting Putten kun je kiezen om daarmee de helft van de route af te leggen. Ga je via Nieuw Millingen dan moet je je wel voorbereiden op een pittige rit. De wegen zijn over het algemeen goed. Af en toe zul je wel een stukje moeten lopen.

Een fietsroute van 109 kilometer, 2 dagen

Voor de fanatiekelingen onder ons hebben we een fietsroute van 109 kilometer. Dit is een tweedaagse tocht vanaf het NS-station in Nunspeet. Op de eerste dag kom je langs bossen, weilanden en uiterwaarden. Je fietst dan richting noord en oost. Je kunt tijdens deze dag ook een bezoekje brengen aan Hattem. De dag eindigt vervolgens in Heerde. Hier ga je ook overnachten. De tweede dag ga je naar het Kroondomein Het Loo.

De fietsreis kan beginnen!

Nu je een aantal fietsroutes hebt, kun je zelf goed een afweging maken over welke route bij jou past! Kies je voor de tweedaagse fietsroute? Zorg dan wel dat je huis goed is afgesloten. Meer tips hierover vind je hier!